Πριν από 1000-1100 χρόνια, το 1000 μ.χ δηλαδή, 20-25 οικογένειες από την περιοχή Όρλιακας των Γρεβενών, ξεκίνησαν ένα ταξίδι προς βορρά και αφού προσωρινά εγκαταστάθηκαν στην περιοχή Κατατζόβα της Αλμωπίας,(υπό διερεύνηση) έφτασαν μέχρι το Κορφοβούνι( Σιβρί). Εκεί δημιούργησαν την πρώτη κοινότητα. Ο πληθυσμός σταδιακά ενισχύθηκε με πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, από τον Πόντο και από χωριά της Ανατολικής Ρωμυλίας (όπως το χωριό Κωστί) μέχρι και την σημερινή του σύνθεση.

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

ο πρώην Υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες κος Ανδρέας Ανδρεάδης με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Παρατήρησης πτηνών

επισημαίνει :  σήμερα, άδραξα της ευκαιρίας, και πήγα στο το ανατολικό ανάχωμα της Κερκίνης, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης.
 Στην επιστροφή από το ανατολικό ανάχωμα προς το χωριό μου σταμάτησα για ξεκούραση στον Λιθότοπο με το ωραίο λιμανάκι του, το φράγμα, τις αγροτουριστικές δράσεις   και  τις άλλες ομορφιές του. Αρνητική εντύπωση προκαλούσαν  όμως τα πολλά σκουπίδια που ήταν  πεταμένα γύρω από τη
λίμνη. 
Οι επισκέπτες θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να προστατεύουμε το περιβάλλον.   Όμως  και ο οικείος Δήμος Ηράκλειας πρέπει να βελτιώσει την προσπάθειά του για την αποκομιδή των απορριμμάτων, φροντίζοντας παράλληλα και για τη μείωση του όγκου τους,  με την επέκταση της ανακύκλωσης, την εφαρμογή της κομποστοποίησης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails